Българските дипломати в Москва неотлъчно са се интересували и правели всичко възможно да облекчат съдбата на актрисата Лорина Камбурова през последния месец.

Това съобщиха от Министерството на външните работи във връзка със смъртта на младата жена, която загина след усложнения от двойна вирусна пневмония. 

МВнР допълниха, че са били в постоянен контакт с роднините ѝ. Уточняват, че посолството ни в Русия продължава да оказва необходимото съдействие.

„То е изцяло ангажирано с осигуряване на възможност за бързо извършване на необходимите процедури и изпращане на тленните останки на Лорина Камбурова до България на опечалените роднини“, допълват от МВнР

Вчера близки на Лорина Камбурова в Русия организираха кампания за набиране на средства, с които да покрият разходите по връщане на тялото ѝ у нас.

Снимачният екип, с който актрисата е работила по последния си филм "Любов и чудовища" в Русия, потвърди, че всички средства за транспортирането на тялото до България вече са събрани.

“За ден успяхме да съберем неообходимите средства, всички много я обичаха и затова се отзоваха толкова бързо“, каза режисьорът Полина Олденбург.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!