Нашата оценка за това, което видяхме по медиите за анализа на екзитпола на агенциите е, че българските избиратели на тези избори гласуваха за промяната. Ние от ДПС също заложихме на промяна още при съставянето на нашите листи, а и в предизборната ни кампания, така че нашият прочит на общата оценка, която има към настоящия момент е, че българските избиратели избраха промяната, гласуваха за промяната. Това заяви на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Анализаторите по скоро стъпват върху аритметиката, отколкото да правят политически модели и конфигурации. От наша гледна точка по-скоро няма да правим анализ на анализаторите в момента, а ще изчакаме да излязат окончателните изборни резултати и тогава ще направим нашите анализи, допълни лидерът на ДПС.

На въпроса дали биха се коалирали с ГЕРБ, той каза, че ще изчакат окончателните изборни резултати.

Поне от 4 години говорим за необходимостта от нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията, каза той.

„Досега гледахме анализа на екзитпол и видяхме общата оценка и картина на тези избори и в тази връзка искам да поздравя всички избиратели в страната и чужбина за активността на тези избори, дори в условията на пандемия и заедно с това благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ДПС и  в страната, и в чужбина, включително и в Република Турция, които подкрепиха и програмата за ускореното икономическо развитие на страната“, заяви Мустафа Карадайъ.