Правителството отпуска извънредно допълнителни до 100 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа в особено тежко състояние.

Целта е подобряване на състоянието им и повишаване на безопасността на движение, съобщи пресслужбата на кабинета.

С парите ще се финансират дейности по текущо поддържане на републиканската пътна мрежа, включващи ремонт на асфалтовата настилка и на мостови съоръжения, локални ремонти, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, възстановяване на ограничителни системи, пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, бетонови работи и други.

С тези средства до края на годината ще започне ремонтът на отсечката на Околовръстното шосе между бул. „Ботевградско шосе“ и AM „Тракия“ (при селата Казичене и Кривина), изходът на София в посока Перник и отсечката между Варна и „Златни пясъци“.

Допълнително необходимите средствата за текущо поддържане и осигуряване на безопасността на движение по автомагистралите и републиканските пътища първи, втори и трети клас ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.