Още от миналата година Европейската прокуратура е получила сигнал заради ремонта и подмяната на канализационната тръба под Варненското езеро, заради която сега кметът Иван Портних е обвиняем. Това стана ясно от думите на подалия сигнала депутат от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

„Трябваше да се смени властта, за да се разбере, че обществените поръчки, правени от ГЕРБ и в държавата, и в общините, бяха абсолютно непрозрачни, на много по-високи цени, отколкото трябва да бъде“, допълни той през журналисти в парламента.

По думите му сигналът е бил в няколко направления: кой е направил тръбата, как я е направил и какво отражение може да има върху туристическия сезон продължаващото с месеци замърсяване на езерото.

Гуцанов отбеляза, че „във Варна нещата, които могат да бъдат разследвани от КПКОНПИ и прокуратурата не са едно, две и три“ и даде пример с Двореца на културата и спорта и пробива на бул. „Васил Левски“ – проекти, които са били реализирани на значително по-висока от първоначално обявената цена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!