Зрител на bTV  сигнализира медията за още един проблем по време на европейския вот. Георги Бузов твърди, че в неделя е гласувал машинно два пъти с една и съща карта, в рамките на няколко секунди, а пък машината е пуснала две валидни бюлетини. Това се случило в избирателна секция №36 в Трето основно училище, Благоевград.

След като машината приела и заявката за второ гласуване, той сгънал двата фиша и ги  пуснал в урната. Никой от комисията не забелязал, разказва той. Така твърди, че гласувал два пъти. 

„Ако имах сръчността и бързината на човек, който е по-млад и експедитивен, можех да гласувам и трети път. Служителят, човекът, който стоеше там, от страна на комисията въобще не погледна какво правя”, разказва Георги  Бузов.

„Излязох си  и си казах: Боже мой, след като аз, човек на 74 години, мога да гласувам чрез тази машина с две бюлетини, за една или различни паритии, какво пречи някой да го направи тоя номер 10, или 20 пъти, или 50 човека да го направят”, допълва Бузов.
 
Сигнали за други случаи на двойно машинно гласуване не са постъпвали в Районната избирателна комисия.
„Самото устройство не позволява един избрател да гласува два пъти, поредни, с една и съща сим - карта. Тоест не мога да ви кажа дали това се е случило или е опит за сензация”, заяви Мартин Бусаров, председател на РИК Благоевград.

Два дни след изборите Георги Бузов съжалява, че не е подал сигнал веднага.

„Това обстоятелство дава възможност, според мен, надявам се и според вас, за доста големи упражнения по справедливо гласуване”, казва той.

„Ще проучим сигнала и в случай че се окаже достоверен, ще предприемем съответните мерки, да информираме фирмата, която осигури машиното гласуване, така и колегите от ЦИК да се произнесат, и ако има нещо притеснително да се отстрани”, заяви председателят на РИК Благоевград.

В изборния ден в Районната комисия не е постъпвал сигнал за подобен вид софтуерна грешка.