Възможно е да има нови обвинени за корупционния скандал в Изпълнителната агенция „Автомобилната администрация“ (бившето ДАИ).

Специализираната прокуратура събира доказателства, за да привлече като обвиняеми и други, участвали в схемата.

Вчера Специализираният съд остави в ареста петима от задържаните, сред които и изпълнителният директор на ДАИ – Цветелин Цветанов. Другите двама обвинени са с мярка „домашен арест“.

Досъдебното производство в Специализираната прокуратура срещу шефа на ДАИ и подчинените му е от края на 2015 г. Групата е следена, използвани са и СРС-та.

Сред доказателствата е запис на последния изпит за превоз на специални товари, проведен във Видин.

„Подготвени са предварително работи, които после е трябвало да бъдат подменени“, каза прокурорът в Специализираната прокуратура Андрей Андреев.

Цената за взимането на този изпит била от 3000 до 5000 лева.

Според обвинението за установяване на фирмите, платили подкупите, ще е необходимо време, защото уреждали схемата с посредници.

„Има данни предимно за посредници, за други длъжностни лица от ДАИ, които фигурират или с едно име, или с две имена и ни е необходимо време за конкретика“, обясни прокурор Андреев.

Наш екип издири двама от обвинените, които са под домашен арест – главния експерт Иван Иванов, задържан при акцията във видинския клон на агенцията, и Цветелина Дойчинова, която също е главен експерт към „Автомобилна администрация“, но в управлението в София.

И двамата отказаха да разговарят с екипа.

Според Специализираната прокуратура досега обвинените не са представили доказателства за произхода на намерените при обиските общо 800 хил. лева.