Стотици мотористи отново излязоха на едновременни протести в София, Варна, Бургас и Пловдив и обявиха, че по този начин изразяват недоволството си срещу пороците в съдебната система.

Те поискаха оставката на съдията по делото на турския гастарбайтер Фарук Бекташ. 

В началото на месеца започна делото за катастрофата край Драгоман, при която Бекташ блъсна и уби двама мотористи. Софийският окръжен съд го остави под домашен арест  и по-късно той се укри. В момента е обявен за издирване.

В столицата протестиращите символично заключиха сградата на Съдебната палата за ремонт.

Те получиха и листовка, описваща исканията им: оставката на съдията по делото Недялка Николова, съдебна реформа и промени в закона за движение по пътищата.

Във вторник стана ясно, че все още никой не е изпратил искането за наказанието на съдийката до инспектората и Висшия съдебен съвет. Една от протестиращите – Дима Иванова, посочи, че ще я подаде още утре, ако инициативният комитет, представляващ мотористите, няма готовност за това. По думите ѝ случаят с Бекташ разкрива, че липсват санкции и ограничения за преминаващите през България гастарбайтери. Според мотористката изчезването на обвинения е било потулено.

Около 100 души се събраха пред Съдебната палата във Варна. Те положиха каските си пред съда и запалиха свещи в знак на почит към загиналите на пътя.

Мотористите поискаха справедливи процеси и адекватни присъди за виновните по дела за катастрофи.

Протестиращите бяха категорични, че това не е протест на мотористи, а протест на всички граждани. Те настояват за ефективни наказания за безразсъдните шофьори и посочиха, че загиналите на пътя „са лица, а не статистика”.

Десетки рокери преминаха в траурно шествие по пловдивските улици в памет на убитото семейство Бойко и Таня Бойкови. Те стигнаха до съдебната палата, където отново поискаха незабавно предаване на турския гражданин Фарук Бекташ на българските власти и строго наказание за съдийката, която го пусна под домашен арест.