Учебната година ще завърши присъствено, ако няма новаCOVID вълна, увериха от образователното министерство.

Няма да се удължава онлайн обучението извън разрешените до 30 учебни дни по здравословни или по други уважителни причини.

Родителите, които не желаят децата им да се върнат в клас, могат да изберат между други две форми на обучение: самостоятелна - с лична подготовка и изпит в края на срока или индивидуална - с отделни от останалите учебни часове, като срочната и годишна оценка се определят с текущо оценяване или чрез изпити.

„Искаме нашите деца да продължат да имат възможност да се обучават онлайн. Запазва живота на хиляди български семейства с хронично болни деца, възрастни, с онкологични заболявания. Ясни са причините- циркулиращ все още COVID-19, ниско ниво на ваксинация", коментира майката на двама ученици Живка Недялкова.

„За присъственото - заради социалния контакт, такъв подбор - едни онлайн, едни в клас, е в ущърб на децата. Защото за да може учител да обърне внимание на всички  - изисква допълнително време, което няма как да бъде подсигурено", смята Мария Борисова, баба на ученик.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!