Необяснима агресия в центъра на Видин - момче нападна възрастен мъж на улицата.

Случилото се провокира остри реакции в социалните мрежи, а полицията се самосезира и задържа извършителя.

От етични съображения в репортажа не показваме кадрите с момента на насилие. 

Инцидентът се случва на главна улица във Видин в понеделник вечерта. На клипа се вижда как момче приближава мъж, удря го с крак в гърба и го поваля на земята.

Нападнатият е на 58 години. Не е търсил лекарска помощ и не е подавал сигнал в полицията.

Пострадалият Васко Георгиев каза, че не е предизвикал нападателя по никакъв начин и, че не е разговарял с него, но той и компанията му се заяждат постоянно с хората.

Полицията е установила нападателя. Той е десетокласник от местната гимназия по туризъм.

"Ученик, като всички останали. Малко по-несдържан, по-емоционален, по-неконтролируем. Но не е агресивен, в смисъл да е влизал в някакви сериозни конфликти със съученици, не се е проявявал в този аспект.

При всички случаи има нещо, което го е провокирало. Може да го е провокирало дори и това да се покаже пред някой, защото те в тая възраст – знаете как е", заяви Евлогия Манджуркова, директор на ПГТ „Михалаки Георгиев“ във Видин.

„Няма абсолютно никакви криминални прояви. Към момента това, което знаем е, че е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние", обясни ст. комисар Петър Коцин, директор на ОД на МВР-Видин.

Момчето е задържано с полицейска мярка за 24 часа. Той навършва 16 години утре, така че ще посрещне рождения си ден в ареста.

С него ще работят психолози, а дали задържането му ще бъде удължено ще прецени прокуратурата, която се заема със случая.