Служители на Шесто районно управление задържаха 39-годишна жителка на Перник, която е извършила множество кражби на територията на столицата.

Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева, посочват от пресцентъра на МВР.

Вчера 39-годишната жена е задържана в района на планински кът за отдих. Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.

Обикновено жената, обвинена за кражбите, е срещала жертвите си на улицита и именно там им се е представяла. Не е показвала пропуск или служебен бадж. Жертвите ѝ са били предимно възрастни дами на възраст над 80 години. Перничанката е извършвала подобен тип кражби на територията на цяла София от около половин година.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.