Младежи спасиха 11-годишно дете. То паднало в придошлите води на водопад. Тони Танчев и негови приятели се разхождат край водопада Сучурум край Карлово, когато забелязват нещо странно.

"Седейки тук и взирайки се, видяхме горе да пада розова раница... Раницата премина и може би след няколко секунди се чуха писъци на момичетата.Те забелязаха, аз не", разказа Тони Танчев.

След много кратко време видели и тяло на дете, допълни Станимира Иванова.

11-годишното момиченце пада от 10 метра височина в дълбока яма с вода, после реката го завлича. Тони и приятелят му, без да се замислят, влизат в ледените води.

"Водата беше страшно мътна, имаше и клони, и не успях да го видя. Търсех го с ръце. То ту се показваше, и изчезваше. В момента, в който тръгнах към него, не беше там и по някакъв начин е минало зад мен", разказа Тони Танчев.

Младежите оказват първа помощ със сърдечен масаж и изкуствено дишане. Борбата за живота на детето продължава няколко минути:

"За мен са герои. Защото без да се замислят, скочиха и помогнаха на момичето, а повечето щяха само да гледат", каза свидетелят на случката Илиян Марков.

Оказва се, че в труднодостъпна местност над водопада има още две деца, които полицията спасява.

"Полицейският екип, който е бил на място, се насочва по пътеката и след 30-40 минути установява двете деца на една скала”, съобщи ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД МВР – Пловдив.

Предполага се, че децата са искали да си направят селфи. Пострадалото момиченце е в болница, без опасност за живота.

От Министерство на отбраната съобщиха, че в спасителната акция е участвал военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово – ефрейтор Никола Върбанов. Той успял да окаже първа медицинска помощ на детето. Изваденото от водата момиче нямало пулс и не дишало, но военнослужещият му направил сърдечен масаж, докато то дошло в съзнание.