20-годишен младеж спря трамвай в изключително опасна ситуация.

Мотрисата, движеща се по линия номер 12, тръгва на заден ход, след като остава без водач. На помощ се притичва Мануел Георгиев. За необичайния инцидент разказва през социалните мрежи майката на младежа.

Снимка: btvnovinite.bg

Докато чака на спирката на ул. „Патриарх Евтимий” своя трамвай в посока площад „Гарибалди”, Мануел вижда как трамваят дава на заден ход към стадион „Васил Левски”. Ватманът не е в кабината.

„Ударих един спринт и скочих. В кабинката не знаех какво точно се случва, дръпнах един-два педала, спрях го със спирачката и ватманката го чу и се показа с някаква храна някъде оттам. Тя тръгна да се оправдава, че е натиснала спирачката. (…) Хората ме поздравиха, благодариха ми и ми пращаха въздушни целувки бабите”, разказа младежът.

Свидетел на смелата постъпка на Мануел става работещият наблизо Димо Георгиев: „Видях едно момче как гони трамвая. Не се движеше бързо, но на фона на тези килограми е опасно”.

От ватманката, оставила машината без надзор, ще бъдат поискани писмени обяснения, заявиха от „Столичен електротранспорт”. Пред началството служителката казала, че се е почувствала зле, предположила, че ѝ е паднала кръвната захар и затова е слязла на една от закусвалните до ул. „6-ти септември”, за да си купи закуска, „Кока-Кола” и кафе.