18-годишен младеж е в тежко състояние след катастрофа тази нощ в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал около полунощ на бул. „Цар Борис III Обединител”.

Според първоначалната информация на кръстовището с ул. „Граф Игнатиев” автомобил не е спрял на знак стоп и се сблъскал с друга кола от същата марка.

Първата кола управлявал 18-годишен с 15-дневен стаж зад волана. Той е транспортиран в болница със сериозна травма в областта на главата. В критично състояние е негов спътник на същата възраст, лекарите се борят за живота му.

Медицинска помощ е оказана на 17-годишно момиче и 22-годишен младеж, пътували във втория автомобил с 23-годишен водач. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни.

От УМБАЛ "Свети Георги" съобщават, че трима са пострадалите след инцидента и са докарани в Спешното отделение. Едното 18-годишно момче е в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с мозъчен оток и с опасност за живота.

Другото 18-годишно момче е в Клиниката по неврохирургия с фрактура на черепа, няма да се извършват интервенции. Оставен е за наблюдение няколко дни от специалистите. Третият пострадал е 17-годишно момиче с контузия на носа, която отказва хоспитализация.

Извършва се оглед на местопроизшествието.