Допълнително на 15 юли са задържани още 7 лица, които са присъствали и извършили атаката срещу бившия Партиен дом през изминалата нощ, съобщи вътрешният министър Младен Маринов в Народното събрание, където информира депутатите за действията на протестиращи и полиция по време на демонстрациите в София и най-вече за напрежението от вторник вечер.

След сблъсък на полицията с част от протестиращи снощи бяха задържани задържани шестима души. С арестуваните днес броят им е вече 13. Работата по случая продължава и СДВР ще изнесе допълнителна информация, заяви Младенов.

Ние получаваме оперативни сигнали за евентуална ескалация, информацията за провокатори се потвърди по време на последния протест и за днешния ден СДВР е предприела съответните действия, каза вътрешният министър, който призова протестиращите да не се поддават на провокации.

Няма случаи, в който да е потърсена помощ от полицията на място и тя да е отказала. 

Сигналите са тревожни. Потвърждава се, че има търсена ескалация на протеста. Търси се целенасочена конфронтация и атака срещу полицията, заяви още Маринов.

Снимка: Ладислав Цветков

Според него фактът, че там на място са хвърлени две бомби, говори достатъчно красноречиво

Вътрешният министър Младен Маринов коментира в Народното събрание и проверката за полицейско насилие срещу протестиращи, отбелязвайки, че все още няма резултати от нея и не може да даде допълнителна информация.

Маринов беше категоричен, че полицията е инструктирана да се въздържа.

"Да не се говори, че полицията бие, когато е застрашена и тя, и хората имат право да използват сила", каза Младенов.