Има готовност от българска страна за съдействие с техника и с експерти при операцията за откриване на останките от катастрофиралия в Северна Македония самолет, с българи на борда. Това каза в „Тази сутрин” министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му акцията вече е стартирала, с хеликоптери ще бъде направен опит да се достигне до мястото на инцидента, но труднодостъпната местност е забавила екипа от северномакедонски експерти.

„Първоначално през МВР беше заявено искане за помощ, свързахме се незабавно, но докато държахме връзка с техния вътрешен министър той каза, че на този етап не е необходим. Ние имахме готовност. Екипажът на нашите хеликоптери беше сформиран, хеликоптерът беше зареден с гориво и в готовност да реагира незабавно”, каза Маринов.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите на министъра на МВР, все още не ясна самоличността на жертвите, а първоначалната информация, излязла в медиите, не е проверена и създава напрежение.

Снимка: btvnovinite.bg

„За нас е ясно кои трябва да са били на борда, защото имаме документи от летището, където са се качили на самолета, но докато това не бъде потвърдено, но можем да съобщаваме имена. Най-вероятно става въпрос за семейство, съдейки по фамилиите. Предприели сме разговори с близките”, добави министърът на МВР.

Маринов каза още, че предполагаемите жертви са с адресна регистрация в София.