Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е заплашвал трима прокурори, определени по делото срещу него за участие в организирана престъпна група. Това стана ясно в Специализирания наказателен съд, който не даде ход на делото. Прокурорите са под непрекъсната охрана, дори и в съдебна зала.

В съда не стана ясно от колко време те са под заплаха. Не стана ясно и как Димитър Желязков ги е заплашвал - лично или не, тъй като от седем месеца той е задържан под стража. Заради това съдебният състав поиска справка от държавното обвинение има ли образувано разследване към някои от подсъдимите за отправена заплаха.

В залата влязоха всички подсъдими без един. Съдът поиска той да бъде обявен за общодържавно издирване, за да тръгне делото и се съобрази с другото искане на защитата да стане ясно кой и кога е заплашвал прокурорите.

Никой от прокуратурата не коментира въпроса, а защитата заяви, че това е "опит за внушение колко опасни са подсъдимите".

Малко по-късно от прокуратурата разпространиха информацията, че в шкафчето на Желязков в болницата на затвора са открити лекарства без рецепта, телефон и забранени храни. Същите вещи, включително и стекове безалкохолно, били намерени в шкафчето на Миню Стайков.

Съдът отложи за втори път мярката на Миню Стайков за неотклонение за след един месец. Според съобщението на прокуратурата той има при себе си в болницата и разтвор срещу кърлежи.