ТИР с платове, натоварен от Турция за Беларус, превозвал четирима нелегални пътници на борда си. Това разкрили дежурни митничари на Дунав мост снощи, съобщиха от Агенция "Митници".

Камионът се опитал да премине границата от България за Румъния 5 минути преди полунощ. Той пътувал с пълен набор от документи и е бил с изрядна митническа пломба. Въпреки това служителите на Митница „Русе” го селектирали по метода "анализ на риска" и са го изпратили за проверка. При сканирането с мобилното рентгеново устройство се забелязали човешките фигури в средата на товарното помещение между тапи от рула с платове.

В тайника в товарното помещение митничарите открили три жени и един мъж без документи за самоличност. По първоначални данни и четиримата емигранти са от Афганистан.

Водачът на камиона казал, че не е присъствал на товаренето на стоката и нямал представа за нелегалните пътници на борда. Случаят е предаден на „Гранична полиция” за образуване на дознание, а четиримата емигранти, шофьорът и превозното средство са задържани.