Антиправителствен митинг на ВМРО-ДПМНЕ по улиците в Скопие, с лозунги, че Гоце Делчев е македонски национален герой.  Лидерът на партията е категоричен, че Гоце Делчев е червената линия за македонската идентичност и за него, преговори със София не могат да се водят.

Няколко хиляди привърженици на опозицията проведоха традиционния протест срещу управлението на Зоран Заев с лозунга "За европейския съюз, за Македония, за Гоце Делчев". Мицкоски заяви, че Делчев е крепост, която няма македонците няма да напуснат. Изявлението му съживи дебатите за идентичността на Гоце Делчев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Гоце Делчев е споделена личност между българската история и македонската история. Гоце Делчев за българската памет е български национален герой, за нас е македонски национален герой и македонец. Това не е пречка да го честваме заедно“, заяви съпредседателят на Българо-македонската историческа комисия проф. Драги Георгиев.

След последното заседание през ноември македонската страна е поискала временно замразяване на съвместните заседания заради коронавируса, политическата криза в южната ни съседка и провеждането на предсрочни парламентарни избори.