Той е един от най-популярните български музиканти с много фенове. Като солов изпълнител и с дует „Каризма" Миро печели всички възможни музикални награди в България и много международни. Печели и редица призове извън музикалната сцена - като личност и за влиянието си върху съвременната култура.

Песента му „Има смисъл" е поставена във времева капсула на Антарктида за следващите 50 години под Българския православен храм на ледения континент. Семеен от лятото на 2016 г.

Миро влезе "В главната роля" в предаването "120 минути".

Живеем в страна, в която думата кредит означава начин на съществуване. Така изпълнителят коментира песента, която е написал за филма „Кредит”.

Той каза, че няма кредит и парите за него не са най-важното нещо в света. Човек живее на кредит, когато надвишава възможностите си. Много хора обаче не биха оцелели, ако не живеят на кредит, каза още изпълнителят.

Късометражният филм „Кредит” е направен за 4000 лв. в брой. Някои от клиповете на поп фолк изпълнителите струват 60 000, уточни певецът.

Той каза, че е огромен фен на филма и затова е написал песента. За него това е и кауза. Не може нещо толкова добро, просто да мине ей така, коментира Миро и уточни, че няма послание.

„Всеки от нас има избор, всеки живее живота си по начина, по който го живее”.

Началото при Миро е било много трудно, разказа той.

„Аз започнах много малък, от 7-годишен свиря на пиано, 14-годишен започнах да се появявам по фестивали, а 15-годишен спечелих първия си фестивал.

Беше много трудно, аз съм от нормално семейство от Добрич, татко е строител, мама е работила в администрацията с финанси, не беше лесно никак. Семейството ми ме подкрепи по всякакъв начин. И хората в блока ме подкрепиха, защото когато бях 7-годишен се натовариха 8 мъжаги да качат едно пиано.

Има хора, които си задават въпроса какво искат да правят с живота си – не ми се е случвало.

Аз съм изключително сигурен в себе си. Интроверт съм, а екстровертната част от мен е тази, която излиза на сцената”. 

Общувам с малко хора, добре ми е сам, каза Миро.

Той уточни, че не е пристигнал в София само, за да живее в този град. Първоначално е дошъл да регистрира няколко песни в „Мюзик аутор”.

Разказа, че негова приятелка е трябвало да се яви на кастинг и го е помолила да я придружи. Явил се е и той на кастинга и след това е започнал работа в София.

Миро сподели, че снощи е имал тежка вечер, тъй като е разбрал нещо неприятно.

„Имам много сериозен проблем с гнева, пада ми червена пелена и докато не ми мине не мога да се оправя. Пих 5 бири, мина ми, ще чакам да дойде понеделник и тогава ще отговоря на тези хора, които ме разгневиха”.

На въпроса какво мисли за България, изпълнителят каза, че обича страната си и българите:

Няма по-велика нация от целия свят от нас. Българинът поставен в конкурентна среда, прави чудеса, категоричен е Миро.