Министрите на „БСП за България“ напуснаха заседанието на Министерския съвет. Това обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Днес и сега разбрахме за получената оферта за втората осмица F-16, както и за хода на разговорите. Заявихме, че напускаме заседанието, намираме, че този разговор и решения сега са вредни за България, заяви Нинова.

Тя добави, че се намираме в няколко кризи – икономическа, социална, липсва визия какво ще се случи следващите месеци. Смятаме, че в момента да се обсъжда под каквато и да е форма нов инвестиционен разход, в какъвто и да е размер, за нови осем F-16 е абсолютно недопустимо. Затова напуснахме заседанието на Министерския съвет и няма да участваме в него, обясни Корнелия Нинова.

Тя допълни, че „БСП за България“ не желае да участва в тази дискусия в момента. Смятаме, че народът ни се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата и да преведем България през кризата. И най-малко в този момент е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжие, посочи още вицепремиерът.