Министрите Нона Караджова, Ивайло Московски и Свилен Нейков показаха, че могат да бъдат вярна опора на премиера не само в политическите, но и във футболните битки, които води. Макар че не успяха да достигнат запалянковските заслуги на финансовия министър Симеон Дянков, който се появи с тематичен плакат на финала при аматьорите, членовете на кабинета не спряха да подкрепят отбора, чийто капитан е Бойко Борисов, развявайки знаме.

Витоша Бистрица се изправи срещу шампиона на България Лудогорец в благотворителен мач, който предложи голова канонада за публиката, макар и рехава, по трибуните на стадиона в Разград. Двата отбора не можаха да излъчат победител, но си писаха „отличен” с по шест гола в двете врати. С по четири попадения се записаха двамата капитани – на домакините Кирил Домусчиев и на „тигрите” Бойко Борисов.

Премиерът остана видимо доволен от мача, но не се „разтегна” в коментара си след него. На въпрос дали се играе трудно на „Лудогорец Арена”, той бе кратък: „Не!”.

Разбор на играта му обаче си позволи да направи капитанът на противника Кирил Домусчиев: „Премиерът, видяхте, какво шоу прави, какви отигравания с топката прави - греди, вътре. Единият от бразилците го пита къде го е учил това, да не е ходил по плажовете в Рио”.

За мача срещу настоящия шампион тимът на Витоша бе подсилен от капитана на националния отбор Ивелин Попов, от Станислав Манолев и други познати имена сред футболните фенове.

Въпреки че благотворителният мач завърши без победител, събраните средства ще бъдат използвани за юношеската школа на Лудогорец.