Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка на случая с ген. Цанко Стойков.

Военният министър каза, че не е знаел за разследването и за подслушването, които бяха публично оповестени преди дни: „(Стойков) също не знаеше, говорил съм с него и за да се изяснят обстоятелствата, съм разпоредил служебна проверка за цялата ситуация около искането на писмата, връщането на отговорите на КПКОНПИ и така нататък“.

Според Каракачанов по искане на прокуратурата могат да бъдат включвани СРС-та към всеки един българин.

„По принцип мисля, че военна прокуратура би следвало да се занимава с длъжностни лица във въоръжените сили. Така мисля“, добави военният министър.

Днес пред журналисти главният прокурор Иван Гешев заяви, че от Президентството са изпращани есемеси до главния прокурор, каза днес пред журналисти Иван Гешев. 

Съобщенията са получени след разпространените от прокуратурата записи от СРС-та.

Малко преди началото на Висшия съдебен съвет Иван Гешев каза, че е отказал среща с мъж от Президентството на име Митко. 

„Не може главният прокурор да бъде привикван с есемес от едно лице – вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му“, коментира Гешев.

Гешев не уточни и кой мъж от записите е бил подслушван. 

На въпрос защо с шефа на ВВС се занима Специализираната прокуратура, а не военната той отговори: „Вижте, няма да коментирам досъдебни производства, защото съм главен прокурор, питайте ме за важни неща“.

От Президентството съобщиха, че отправената покана на главния секретар на президента към главния прокурор е била за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал и то преди годишната пресконференция на президента.