Два дни, след като прокуратурата разпространи СРС записи, за които предполага, че са с участието на действащия президент, главният прокурор Иван Гешев обясни пред журналисти какъв е бил смисълът на официалното съобщение на държавното обвинение, че прекратява контактите си с президентството.

„Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същият „Митко“, на когото вероятно президентът Радев вероятно казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му“, заяви Гешев.

По-късно от президентството отговориха на главния прокурор със следната позиция: "Опитът на главния секретар на президента Димитър Стоянов да се свърже с главния прокурор Иван Гешев няма отношение към внесеното от прокуратурата искане в Конституционния съд за тълкуване на разпоредбите на чл. 103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи впоследствие от медиите".

Гешев похвали работата на колегите си по линия на пресичането на телефонните измами, като подчерта, че прокуратурата изпълнява ангажиментите си пред обикновените хора.

„Не се срещам с олигарси, имах обаждане от, как се казваше… Златев. С такива хора не се срещам, аз се срещам с обикновени хора“, обяви Обвинител №1 преди заседанието на Висшия съдебен съвет.