След четири месеца липса на обществено внимание темата култура отново е на дневен ред, заяви във видеобръщение министърът на културата Атанас Атанасов.  

В петък той пусна видеоселфи от кабинета си с благодарност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. "Видео което споделих от директния си комуникационен канал достигна до всички българи", коментира днес министърът. 

"В петък министерство на културата произведе голяма новина. 30 400 000 за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина привлече 12 споделяния във Фейсбук. Малко по късно едно видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание темата култура отново е на дневен ред", отбелязва Атанас Атанасов. 

"Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого, но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм", казва министърът на културата.

Той посочи какво е успяло да направи ръководеното от него министерство в първите 100 дни на кабинета.

"100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме. Възнамерявам всяка седмица да споделям с вас по едно видео и следващата седмица ще ви разкажа повече за Национален фонд култура", каза министър Атанас Атанасов.