Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим – дали на протест, дали в референдум, дали в избори. На 4 април той ни изпрати в тази зала с една-единствена поръка – промяна. Това заяви най-възрастният депутат в 45-ия парламент – Мика Зайкова от „Има такъв народ“. По традиция, тя откри първото заседание на Народното събрание.

По думите ѝ става дума за „тази промяна, която ще извади България от всички последни места в ЕС, защото аз и, надявам се, вие, искате да видите в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, да не сме най-нещастни и да не живеем най-малко и да не сме най-безпросветни“.

Снимка: Ладислав Цветков

„Независимо от това, че сме различни, че имаме различни политически убеждения, мисля, че имаме една политическа цел – просперитет на България и достойно място в европейското семейство. Мисля, че нашите предци са ни дали и формулата за постигане на тази цел и тя е изписана на фасадата на тази сграда – „Съединението прави силата“, заяви Зайкова.

Преди словото си тя обяви, че заседанието ще се предава пряко по БНТ и БНР, като с усмивка добави: „Моля за усмивки и за радост, нека народът да види че народните представители в 45 НС са хора с добро настроение и имат хумор“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!