В болниците в Пловдив местата в COVID отделенията се запълват, свободни са само 83 легла при заети над 220.

„Имаме готовност и за разкриването на още легла, но не искам да се случва, защото разкриването ознавача да вземем медицински екипи от останалите отделения и по този начин поставяме под риск пациентите от други отделения“, заяви Дани Каназирева, председател на Областния щаб за борба с коронавируса.

След седмица, ако случаите продължават да се увеличават драстично, въпреки масовите проверки, ще бъдат въведени нови ограничения.

В града затягат мерките срещу коронавируса. Обмисля се връщане на часовете за пазаруване на възрастните.

През изминалите 24 ч. има 109 положителни теста за COVID-19 в Пловдив. От днес се връща изискването до 100 клиенти да влизат в хипермаркетите едновременно.

За последните 10 дни са проверени над 580 автобуса, близо 70 души са  хванати без предпазни средства в градския транспорт и са с констативни протоколи.

„С оглед на големия брой заразени хора, вече ще преминаваме към реални санкции от 300 до 1000 лева“, заяви Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта на Пловдив.

Внезапна проверка в голям хипермаркет на полицаи и здравни инспектори в следобедните часове показа, че в магазина пазаруващите са под 100 души, каквото е изискването на Щаба. Единственият нарушител е мъж с маска под брадичката, който получава предупредителен протокол.

След седмица Областният щаб ще се събере и ще отчете резултатите.