Политиката и футболът са сред най-обсъжданите теми, а комбинацията от Световно първенство и съставяне на правителство дава предпоставка за аналогии. Решихме да помолим няколко души на Женския пазар да влязат в ролята на селекционери и да подредят основните партийни ръководители във футболен състав на фона на Мондиала в Катар.

След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се сравни с Лионел Меси, той е поставен в атакуващата конфигурация. В предни линии селекционерите ни поставиха председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Председателят на „ВъзражданеКостадин Костадинов също категорично бе определен за нападател.

В халфовата линия застават „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в лицето на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, допълвани от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Предложението на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски получава позицията на защитник заедно с председателя на „Български възходСтефан Янев.

Според селекционерите лидерът на БСП Корнелия Нинова има нелеката задача да е вратар.

Най-важният въпрос, който винаги вълнува отборите, е кой ще свири мача. За рефер е определен президентът Румен Радев.

Снимка: Редакторски екип

Избраната схема е изключително офанзивна с трима нападатели, четирима в халфовата линия, с 10 играчи и с предпоставки за много грешки в защитата.