43-годишна жена от Велико Търново спешно се нуждае от помощ. Месеци след като самата тя връща съпруга си към живот, разбира, че е с напреднал рак на гърдата. Заради твърде скъпото лечение, първоначално Ася се отказва да се бори.

Снимка: bTV

Вижте какво преобръща решението ѝ и как може да помогнете.

Почти две години Ася Смолецова се бори да върне съпруга си към живот след катастрофа, кома и ампутация на крака. Сега е изправена пред ново изпитание – растяща болезнена бучка в гърдата.

„Исках 1-2 пъти да отида на мамограф, казаха ми, че към момента не е необходимо. Най-вече ме заболя, когато чух „ще го изчакаме, нека да се развие“. И аз тогава попитах „защо трябва да чакаме да се развие“, разказва жената.

Снимка: bTV

Ася отива за мнение в Турция. Там чува страшната диагноза и съвет за незабавно лечение.

„Те казаха „ракът е смърт, но ракът е и лечим“. Аз се обърках, изпитах един гняв. Обърнах се към Бог да ми прости, защото взех решение, че няма да се лекувам“, разказва Ася.

Съпругът ѝ, двете й деца, близки, приятели познати и непознати я убеждават, че трябва да се бори.

Снимка: bTV


„Няма да е сама. Аз ще съм до нея. Ще се борим заедно“, казва съпругът на Ася Янчо Смолецов.

„Думите на дъщеря ми бяха: „мамо, погледни колко хора, които не те познават, започнаха да те подкрепят и с малкото, което имат“. Аз погледнах детето си и казах: „дори и заради тези хора – Ася, ставай, бори се“, допълва жената.

Така тя започва да се бори и се обръща към всички, които ѝ помагат: „искам да кажа едно голямо благодаря за това, че не пуснаха ръката ми. Те сега я хванаха още по-силно“.

За да доведат битката докрай, на семейството на Ася са нужни още 130 000 лева.

Всеки, който желае и има възможност, може да помогне. Ето дарителската сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

Титуляр: АСЯ БИЛЯНОВА СМОЛЕЦОВА

IBAN BG20CECB97901031589100

BIC: CECBBGSF

Основание: Дарение за лечение на Ася

Дарителска кампания за жената е организирана и чрез фондация PavelAndreev.BG. Вижте как да помогнете тук.