Мече се изкъпа в басейна под лифта в Сопот и се оказва се, че е чест гост там. Мечката слиза от Балкана и незабелязано от нощната охрана се потапя в басейна. Водното й забавление е запечатано от камерите на комплекса, който вече не приема посетители.

„Мечето е дружелюбно, не е направило никакви поражения в самия комплекс, забавлява се, търси да влезе да си вземе фунийка сладолед”, каза Александра Емилова, представител на туристическия комплекс.

Мечката няколко пъти посетила басейна. Служителите в комплекса я заобичали, дори и измислили име.

„Името му е Суими, swimming pool, защото го приемаме, че е някой, който идва при нас и се наслаждава на това, което сме направили”, обясни Александра.

От Горското стопанство в Карлово разказват, че през последните две седмици имат няколко сигнала за бутнали пчелини и изяден мед от кошерите. Те смятат, че това е същото мечка от басейна, която вече е загубила страх от хората.

„Един хищник не трябва да се държи така, близо до хората – всички се радваме на клипчето, и аз се забавлявам, но  това не  е естествено поведение на мечка, както има много хора тук, ако бъде изненадана, тя ще посегне”, каза Златю Кличев, директор Държавно горско стопанство в Карлово.

Горски служители смятат, че най-доброто решение е мечката да бъде упоена и преместена високо в Балкана.