Мъж се хвърли в пламъците, за да спаси млада жена с увреждания от пожар. Инцидентът се случва в 10-етажен жилищен блок в Русе.

30-годишната жена се е намирала в апартамент на предпоследния етаж, прикована в инвалидна количка. Огънят е възникнал на деветия етаж, където тя живее сама. По информация от съседи вечер е идвала жена, която да полага грижи за нея.

Снимка: Емил Димитров

Семейство от съседния блок случайно са видели пламъците, които са излизали през терасата. Жената веднага е подала сигнал на тел. 112, а мъжът ѝ – Иван Костадинов, се е втурнал да помага.

Стигнал е до апартамента и е влязъл вътре. С подръчни средства – вода и леген от кухнята, е успял да изгаси пламъците. Открил е младата жена в съседната стая, където е успяла да се скрие от пожара. Тя не е пострадала, а заедно с Костадинов са били прегледани от екип на Спешна помощ.

Снимка: Емил Димитров

На място са били изпратени три пожарни и вишка, а районът бе отцепен от полицията. Пожарникарите са овладели окончателно огнището, загасено вече от съседа.

Снимка: Емил Димитров

Най-вероятно пожарът е тръгнал от незагасена цигара, която собственичката е пушила на балкона. Причините са в процес на изясняване.