38-годишен спасител върна живота на 11-годишно момиченце, блъснато от кола на пешеходна пътека в Мадан.
 
Зюлфи работи в Минно-спасителната служба в Мадан. Благодарение на бързата си реакция успява да спаси живота на малката Сумея, блъсната от кола.

Снимка: btvnovinite.bg

"Движещ се автомобил в пътя с предимство блъсна детенце на видима възраст около 10 г. на пешеходната пътека. И аз инстинктивно слязох да окажа първа помощ, защото видях, че ударът беше сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Ние тук сме подготвени за оказване на първа помощ за всякакви ситуации. Изкарахме му езика и повикахме Бърза помощ“, разказва Зюлфи Джуков.

Снимка: btvnovinite.bg

Детето е пресичало на пешеходна пътека, когато е станал инцидентът. То все още е уплашено. Има охлузвания и наранявания по тялото.

"Оглежда се, поглежда, от долната страна спрели две коли и тя тръгва да пресича и я удря джип от другата страна“, разказа майката на детето.

Зюлфи е спасявал десетки животи, но тази ситуация е била различна.

Снимка: btvnovinite.bg

"Трябваше да се действа импулсивно и бързо, защото ние сме подготвени за по-възрастни хора, но съумях, събрах си силите и знанията, които съм натрупа в Минно-спасителното дружество. Оказах първа помощ на детенцето, благодарение на което то започна да диша самостоятелно“, казва мъжът.

За достойната си постъпка Зюлфи ще бъде награден с парична сума от минното дружество, в което работи.

"Аз не мисля, че съм заслужил някаква награда. Просто мисля, че всеки трябва да си изпълни гражданския дълг, да спаси човешки живот. От това по-голяма награда не мисля, че има“, каза Зюлфи Джуков.

Той е горд баща на три деца, две от които тримесечни близнаци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!