36-годишен мъж беше задържан, след като ударил с глава 11-годишно дете – съученичка на неговата дъщеря. Мъжът е останал в ареста за 24 часа, предстои да стане ясно дали мярката му ще бъде променена.

Сцената се разиграва вчера в 28 СУ „Алеко Константинов” в столицата.

Две ученички от пети клас решават да отидат за сандвичи, но се губят. След време децата намират пътя към училището, но са изплашени.

През това време бащата на едното от децата се опитва да се свърже с него, но не успява. Родителят отива към училището, където децата са вече в канцеларията на зам.-директора.

По думите на директора – Станимира Стоева, мъжът изведнъж ударил с глава 11-годишното момиче.

Пострадалото дете е с оток на челото. Незабавно се обадило на майка си.

„Майко, ела. Спаси ме” – това по думите на Катя Александрова е казала дъщеря ѝ в телефонния разговор.

„Набил е главичка в нейната глава. Започнал е да я скубе за косата. Много е изплашена”, разказа тя.

Александрова възнамерява да заведе дело срещу мъжа. Тя подчерта, че майката на другото момиче е разговаряла с нея и се е извинила за случилото се. 

Ръководството на училището осъди постъпката на родителя.

„С всички сили ще се противопоставяме на опити за налагане на тормоз, както сме постъпвали винаги до този момент. (…) Няма да допуснем случилото се да повлияе отрицателно върху имиджа на 28 СУ „Алеко Константинов”, градено в обществото с години неуморен труд и неспирни усилия. Агресията е проблем на цялото общество, която все по-често намира изява в училищата под формата на проявено насилие между ученици и родители и като такъв трябва да бъде решен с усилия от цялото общество”, се посочва в официална декларация.