Неизвестен човек с маска на лицето отвори в парламента няколко кутии, от които излязоха пеперуди. Това се случи по време на обедната почивка на депутатите. Пеперудите полетяха в кулоарите на Народното събрание.

Случката предизвика оживление сред депутати и медии. Мъжът не обясни защо го прави, а избяга от въпросите на журналистите. Подозренията се насочиха към Петър Курумбашев от левицата. Слуховете, че той стои в основата на "представлението", бяха отречени от него.

„Видове тука има много сред хорските, не само сред животинските”, коментира народният представител от Коалиция за България Антон Кутев. „Не мисля, че има нещо, което да ни изненада. Какви ли не сме виждали да влизат в НС. Пеперудите не са най-големият проблем”, допълни той.

„Нито са скъпи, нито са застрашени видове, отглеждат се като атракция за сватби и кръщенета”, обясни пред журналисти доц. Стоян Бешков от Националния природонаучен музей, който беше извикан да се погрижи за пеперудите. Донесени са от чужбина като какавиди и тук са се излюпили, коментира той. В България няма ферми за пеперуди. На тези пеперуди, за да живеят им трябва много висока температура - между 35 и 39 градуса.

Доц.Бешков посочи, че ако му ги дадат, ще ги отнесе в Националния природонаучен музей, където след края на жизнения им цикъл ще бъдат препарирани. Той предположи, че някой е подарил тези пеперуди на парламента и си е направил голяма реклама.