Мащабна специализирана операция тече на територията на квартал „Шести“ в Нова Загора и няколко населени места на територията на общината. Акцията е комплексна, насочена срещу разпространение на наркотици, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите. 

В нея участват „Икономическа полиция“ и „Криминална полиция“, Зонално жандармерийско управление- Бургас, служители на РУ-Нова Загора и НАП.

Това е третата операция от този тип от началото на месеца. Проверяват се магазини, офиси, заложни къщи, частни адреси. Обект на проверка са съмнения за купуване на гласове, за което са съставени протоколи за предупреждение и са образувани преписки, работата по които тече в момента.

Задържани са четирима мъже - трима за притежание на наркотични вещества и един за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.

Установена е нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право, за което е образувано едно досъдебно производство. Проверяват са документи и тетрадки за продажба на стоки на вересия.

На този фон операциите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.