Машинистът на дерайлиралия влак е с приз „Достоен българин”. Димитър Христов преди четири години спаси 100 души във влака, който се удари в горящ тир край Мурсалево. Днес с Димитър се срещна транспортният министър Росен Желязков.

Снимка: btvnovinite.bg

„Поздравих Христов за проявения висок професионализъм по време на инцидента в Кресненското дефиле и за бързата реакция на него и колегите му за извеждане на пътниците от влака”, посочи Желязков.

Снимка: btvnovinite.bg

Влакът премина без проблем през участъка, където беше инцидента, но по информация на bTV все още трябва да се извършат допълнителни ремонти.

Движението на влаковете по линията Благоевград – Кулата е възстановено. Тази сутрин, екип на bTV пътува по маршрута, който беше прекъснат заради инцидента с паднала скала, заедно с един от пътниците, преживял ужаса от катастрофата.

Снимка: btvnovinite.bg

Влакът към Петрич и Кулата тръгна по разписание в 6:45. Въпреки стреса, Кирил Христов отново пътува. Железницата е единственият възможен транспорт. В понеделник влакът излиза от тунела и се блъсна челно в 50-тонна скала, паднала минута по-рано върху релсите. Кирил е един от осемте ранени.

Снимка: btvnovinite.bg


В минутите след удара служителите във влака помогнали на пътниците. След това обаче Кирил и десетки други пътници вървели пеша цял час.