САЩ уличи в "сериозна корупция" и бившият зам.-министър на икономиката в кабинета "Борисов 3" - Александър Манолев.

В позиция до bTV той заяви: „Нямам никакво обяснение за включването на името ми към този списък. Повече от 2 г. нямам нищо общо и с българската политика. Като заместник-министър на икономиката аз не съм имал никакви правомощия да взимам каквито и да е решения, свързани материален интерес на държавата. Дори водените дела срещу мен са в лично качество за обстоятелства, които са се случили, преди да заемам публичен пост.“

Той подготвя писмо до американските власти, за да научи повече конкретика по обвиненията. Готов е и да съдейства с всичко, което им е необходимо - в това число с документи.

"Това е една огромна грешка, която се надявам да бъде поправена", казва Манолев.

Александър Манолев подаде оставка през 2019 г., след като Върховната касационна прокуратура започна проверка за злоупотреба с европейски средства.

На брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че като грешка отчита само Александър Манолев, защото с неговия подпис е назначен за зам.-министър на икономиката.

Борисов бе категоричен, че не е взимал нито една стотинка от Васил Божков, а отношенията му с Делян Пеевски били само политически.