В следобедните часове облачността ще бъде разкъсана, предимно значителна. Ще се задържи почти тихо и на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има над Горнотракийската низина. Максималните температури ще бъдат  между 5° и 12°.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд в равнините и котловините - все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 7° и 14°. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В понеделник ще бъде ветровито и облачно. Бързо ще застудява и в западната част от страната температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. На места ще има и слаби превалявания. През нощта срещу вторник и във вторник на много места в страната, с изключение на северозападните райони, ще вали, предимно сняг. През втората половина на деня валежите ще спрат.

В сряда ще бъде без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността.