Майката на убитата и открита в куфар Евгения подозира, че мотивът е пари. Делото за убийството на младата жена  продължава по същество в Софийския градски съд с разпит на свидетели, информира БТА.

През декември миналата година съдебният състав отказа да върне обвинителния акт на прокуратурата, както поиска защитата на подсъдимите за престъплението – съпругът на убитата Орлин Владимиров и баща му Пламен. Те днес отказаха да дадат обяснения за случилото се.

Първа свидетелства майката на Евгения. Капка Чорбанова заяви, че според нея и съпруга ѝ мотивът за престъплението не е ревност, а парите за апартамент, който Евгения и Орлин са искали да купят.

Тя разказа, че не знае семейството да е имало проблеми. Тя добави,ч е си спомня един случай, през април 2021 г. - няколко месеца преди убийството, когато Орлин е изгонил от жилището им съпругата и детето си, а те се върнали на следващия ден. Също така Евгения споделила на майка си, че Орлин ѝ проверявал тайно телефона, за да следи с кого си пише. 

Майката добави, че не знае Евгения да е имала връзка с друг мъж. Още в началото, след като Евгения била обявена за издирване, тя поискала Орлин да мине на детектор на лъжата, но той отказал. Тя каза още, че Орлин е монтирал камери в детските играчки на детето, за да следи жена си.

По делото предстои да бъдат разпитани още бащата на Евгения, брат ѝ и съпругата му, както и други близки. Преди днешното заседание пред Съдебната палата отново се събраха приятели на убитата с искане за справедливост.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември. Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. Той участва и в издирването на съпругата си.

Според разследващите бащата Пламен Владимиров  е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Обвинението посочва, че престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата и тя е осъзнавала какво се случва.