Майка на седмокласничка влезе в час в училището в Меричлѐри и удари учителка по математика. Повод за скандала станала забележка към момичето, която то пресъздало като насилие.

Екипът ни разговаря по телефона с преподавателката, която се чувства изключително унизена от случилото се. Съобразяваме се с желанието ѝ да не споменаваме нейното име.

Снимка: bTV

Скандалът започва в час. Момичето искало да пише на дъската, но учителката не разрешила. Последвали крясъци, които се чули чак до директорския кабинет.

Снимка: bTV

„Ученичката истерично крещеше, почти не се разбираше какво говори. Учителката обясни, че е написала с маркер на дъската една нецензурна дума по неин адрес. Ученичката само се чуваше: „Ще ви махна, ще ви закрия“ – нещо от тоя тип заплахи“, разказа директорът ОУ „Димитър Матеевски“ Станислава Иванова.

Снимка: bTV

След голямото междучасие в училището връхлита майката. Охранителят го няма. Тя грабва училищната метла и напада. Викайки, удря шамар на учителката и си тръгва.

Снимка: bTV

След нападението учителката е в шок.

„Бях предупредена от учениците, че майката е такава – каза тя. – Страхувам се много, не знам утре как ще дойда на работа, как ще си тръгна“.

Майката на момичето е задържана за 24 часа и ще бъде съдена по Указа за дребното хулиганство.

Според бащата, проблемът бил преекспониран.

Снимка: bTV

Нищо ѝ няма, един шамар, нищо ѝ няма“, заяви той. И добави, че по разкази на дъщеря му учителката я е скубала.

От полицията отричат момичето да е бито. Тя е позната на инспекторите от детската педагогическа стая и заради агресивното ѝ поведение с нея работят от центъра за обществена подкрепа.

Снимка: bTV

„Арогантно отношение към учител, обидни думи – постоянно. В час се влиза, излиза, пее се, играе се – тоест абсолютно пречат на учебния процес“, описва я директорката.

За поведението си момичето е наказано с последно предупреждение за преместване в друго училище. В момента то е под полицейска закрила.

Кметът на града Николай Колев пък иска строго наказание за майката.

Снимка: bTV

„Тази жена, която е посегнала, трябва да бъде подложена на съд“, каза той и настоя за строгост.

Семейството е познато на полицията, а майката неведнъж е била агресивна към учителите, но за първи път посяга.

Вижте повече във видеото: