40-годишна жена се бори с много тежко онкологично заболяване. Мечтата на самотната майка е да види детето си пораснало.

Малката Велимира все по-рядко вижда майка си, защото животът на Соня преминава в болничните стаи. Вече две години младата жена се бори с коварна болест. Откриват я, когато е бременна в петия месец.

„Почувствах се много зле, помислих си, че първо ще загубя детето. После си помислих, че ми предстоят сериозни неща и трябва да се боря. Назначиха ми лъчетерапия и химиотерапия. Близо два месеца бях там на лечение”, разказва Соня Николова.

Лечението обаче се оказва погрешно и точно когато смята, че болестта е зад гърба ѝ, състоянието ѝ се влошава, а съпругът й я изоставя:

„Веднага разбрах, че проблемът е много сериозен. Започнах да забелязвам, че с едното око не виждам, измести се самото око. Започнахме пак по мъките да ходим”, обясни Соня.

През сълзи бащата на жената си спомня как докторът им е съобщил, че положението е много лошо и, че болестта е стигнала до двете страни на мозъка.

Соня вече никога няма да вижда с едното око. Единственият шанс да пребори болестта е скъпо лечение с кибернож в Турция, но разходите са непосилни за семейството:

„И сме сега на кота 0, и сме на средата на лечението”, казва бащата.

„Най-много мечтая да оздравея, да се оправя, да започна работа, както съм си била преди и най-вече да мога да се грижа за моето детенце”, надява се Соня.

Ако искате да помогнете на жената, това е нейната сметка:

СОНЯ ВЕЛКОВА НИКОЛОВА

Банка ОББ
СМЕТКА В ЛЕВА
IBAN: BG26 UBBS 8002 4040 0449 40
СМЕТКА В ЕВРО
IBAN: BG78 UBBS 8002 4448 8891 10