ГЕРБ и ДПС се явиха заедно на местните избори в Мъглиж. Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

Тя официално попита вътрешния министър дали в неделя е бил арестуван мъж след подадени сигнали за манипулиране на вота. Манолова добави, че по нейна информация става дума за съпруг на общинска съветничка.

Според нея на изборите в Мъглиж е била приложена нова схема за контролиране на вота. Избирателите в една от секциите са гласували с предварително раздадени еднакви по цвят защитни маски и по думите ѝ, след като са упражнявали вота си, са поставяли маските на едно и също място.

„Нашите въпроси към Борисов са - ще се разграничи ли той от изборната победа на ГЕРБ в Мъглиж; така ли смята той да провежда и предстоящите парламентарни избори?“, попита Мая Манолова.

„Налице е и новата коалиция и в Мъглиж, и за предстоящите парламентарни избори – това е коалицията между ГЕРБ и ДПС. Във въпросната секция от 770 души, имащи право на глас, са гласували 484, 387 са за ГЕРБ, 49 за кандидата на „Изправи се.БГ“ и 20 за БСП. 80% а вот за ГЕРБ. Това много прилича на вота за Фандъкова във „Факултета“ и „Филиповци“. Но справката от проведените преди година местни избори показва, че в същата секция вотът е бил разпределен по равно между ГЕРБ и ДПС – 135 - ГЕРБ, ДПС - 126. Видно и от протоколите от парламентарните избори в същата 4-та секция ГЕРБ - 178, ДПС - 112. Коалицията между ГЕРБ и ДПС на изборите в Мъглиж е факт“, заяви Манолова.