Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света. Това заяви Мая Манолова в право на отговор в предаването „Лице в лице” по повод на твърдения, изказани тази сутрин от лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

„Човекът, който пусна Братя Галеви да избягат от правосъдието, докато беше премиер, твърди, че те били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен адвокат, никога не са работили за мен, но за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните кампании.

Нескопосаният колаж, който ГЕРБ разпространява в интернет пространството e пълен фалшификат. Тези хора са издирвани с червена бюлетина и, ако Борисов е във връзка с тях, настоявам незабавно да информира Интерпол”.

Тя настоя Борисов да се извини на гражданите във Волуяк, които е нарекъл „роми, дошли да се сговарят с нея”:

„На срещата нямаше нито един ром, не деля хората, но във Волуяк няма ромска махала, там не живеят роми.

Абсолютен фаворит и победител на ромския вот в София е г-жа Фандъкова, което се вижда от протоколите на ЦИК. Гласовете за госпожа Фандъкова съвпадат изцяло с гласовете за листата на ДПС в редица изборни секции.

Страхът е изключително лош съветник. Очевидно господин Борисов е обладан от страх и паника, че може да загуби София. Затова той показа истинското си лице, показа кой реално управлява София, кой се бори за София, с какви средства се бори за София.

Ще кажа на столичани, на моите съграждани – Ако не искате повече да бъдете управлявани и обиждани по този начин, излезте и гласувайте, изправете се и те ще паднат”, заяви още Мая Манолова.