Мая Манолова беше замервана с яйца и домати на плажа Кабакум до сградата на председателя на „Воля“ Веселин Марешки.

Във видео публикувано на страницата ѝ във „Фейсбук“ и запечатало случката, Манолова обяснява, че е дошла на плажа, за да попита дали отдаването на плажа на концесия за срок от 20 години е цената на подписа под предложението за нова конституция, внесено от ГЕРБ.

„Аз съм против българската Конституция да става заложник на сделки за плажове. Конституция срещу концесия. Нова конституционни заменки“, заявява Манолов в клипа.

По време на своето пребиваване на плажа тя влиза в разгорещен спор с група мъже до въпросната сграда, които заявиха, че концесията няма нищо общо с проекта за Конституция на ГЕРБ, защото процесът по отдаването на плажа е започнал много отдавна, а и настоящият договор още не е приключил. Допълниха, че плажът, за който Манолова говори, не е същият и няма общо с Марешки.

Малко по-късно нещата ескалират и мъже с предпазни маски освиркаха Мая Манолова, викаха "Мафия" и я обстрелваха с яйца. Придружителите на Манолова се опитват да я защитят, а по думите на събеседника на лидера на "Изправи се.БГ" това са действия на ядосани граждани.

„В търсене на евтина популярност Мая Манолова реши да разпространява фалшиви новини на плажа Кабакум във Варна“. Това се казва в съобщение на партия „Воля“, изпратено до медиите малко след инцидента.