Фирма на доскорошен депутат от „Воля“ и сочен за дясна ръка на Веселин Марешки във Варна е получил от Министерския съвет концесията за плажа „Кабакум Север 2“.

Андон Дончев допреди по-малко от два месеца беше депутат от „Воля“. Изтъкна лични причини за напускането си.

Екип на bTV потърси него и управителя на фирмата „Булмедикс 2012“, получила концесията на адреса й в Ихтиман. Офисите се оказаха затворени.

В „Тази сутрин“ Марешки обясни, че от около 10 години е концесионер само на една част от плажната ивица. Не знае обаче на коя точно, защото многократно променяли името на плажа.

„Този плаж беше безлюден и в продължение на 15 години никой не искаше да го взима, защото е нерентабилен. Платил съм около 500 000 лв. наеми на държавата, дал съм около 500-600 000 лв. за медицинско обслужване и спасители. За всички тези 10 години този плаж е губещ. Аз съм го направил, за да помогна на варненци“, обясни Веселин Марешки.

„Годишният приход от този плаж е 100 000 лв., а разходите са много повече. Аз не съм крадеца, а дарител и помагам на хората“, допълни той, пояснявайки, че три пъти се е явявал на търговете за този плаж и никой друг не се е явявал.

Той не посочи коя негова фирма участва в концесията, но стана ясно, че неин управител е неговата майка.

„Имам 150 компании. Мислите ли, че им знам имената? Майка ми най-вероятно управлява всички наши фирми, нямам представа“, заяви Марешки.

Той отрече Андон Дончев да е негова дясна ръка в бизнеса с лекарствата и поясни че е негов „верен приятел“.

„Той не е участвал в мой бизнес и не е управлявал мои аптеки. Андон Дончев е свободен човек и може да прави каквото иска“, изтъкна Веселин Марешки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!