Задържаха за футболно хулиганство кмета на пловдивското село Дълго поле. Той попадна в ареста, след като нападна съдията по време на футболен мач на местния отбор. Съселяните му обаче са готови да обявят гражданско неподчинение  в знак на подкрепа за задържания.

Тодор Танански се оказа в ареста за 24 часа, след като атакува съдията на футболната среща между местния Дълго поле и Марица (Цалапица). Според потърпевшия, Танански го замерил с бутилка по главата. Футболният съдия потвърди думите си пред bTV, но отказа да застане пред камера.

Снимка: bTV

„Може би 7-8 бутилки минаха покрай главния съдия, покрай главата му на няколко сантиметра. Видях един агресивен кмет да удря съдията с бутилка литър и половина!”, разказа обаче треньорът на Марица Григор Иванов.

В Дълго поле обаче са категорични, че летящи бутилки не е имало, а съдията опорочил мача, като свирил несъществуваща дузпа. „Съдията свири некоректно и цялата публика беше настроена лошо срещу него”, подчерта собственикът на ФК „Дълго поле” Стоян Балджийски.

Снимка: bTV

Задържаният Тодор Танански е втори мандат кмет на Дълго поле. Кметът на община Калояново Георги Георгиев го определя като „уравновесен човек”. Той подозира политическа атака срещу колегата си.