Министърът на председателството на България на Съвета на ЕС Лиляна Павлова благодари на премиера Бойко Борисов, че е върнал НДК „там, където му е мястото” – в Министерството на културата.

Така тя и екипът й можели да се съсредоточат върху „същинската работа по политическите приоритети”, свързани с председателството.

Това тя направи във „Фейсбук”. Това е и първият неин коментар, след като премиерът Бойко Борисов възстанови Мирослав Боршош на поста изпълнителен директор на НДК.

„С г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство”, заяви министър Лиляна Павлова във фейсбук публикация.

От публикацията на Павлова става ясно, че днес се е състояла работна среща по казуса НДК по инициатива на премиера Борисов. На нея всеки присъстващ е представил своята гледна точка, като тя е представила аргументите си за уволнението на Боршош.

„Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК”, пояснява Павлова.

Тя поясни, че не оспорва качествата на Мирослав Боршош да привлича и превръща НДК в културен център.

„На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства”, пояснява още тя.