Хората, които правят добрини, са най-различни – може да са млади, стари, всякакви. Вярвам, че всеки ден се случват добри неща. Това сподели в предаването „Тази неделя“ по bTV водещата на новините и лице на рубриката „Вярваме в доброто“ Лиляна Боянова.

Много е приятно да си лице на рубрика, в която се разказват толкова вдъхновяващи истории, каза тя. Срещаме хората с най-различни герои, наглед уж обикновени, но всъщност необикновени, които всеки ден се грижат, проявяват супер човешки качества.

Снимка: bTV

Тези истории ме променят, мисля за тях, връщам се към много от героите след време. Това ще направим и тази вечер – в „bTV Репортерите“ ще се върнем към три от най-запомнящите се истории, които разказахме през годината, и ще видим какво се с случило с героите.

Една от историите е на Кольо Бонев от Пловдив, който се грижи за болната си съпруга.

Вижте откъс от нея:

Открих Кольо и съпругата му в интернет съвсем целенасочено – исках да разкажа по-различна любовна история, за хора, които са заедно, въпреки житейските трудности, сподели Боянова.

Кольо е такъв, за него това наистина е смисълът на неговия живот. Той е много отдаден на грижата за съпругата си, но се грижи и за още двама болни, защото иска да прави още нещо, да помага, добави тя.

Снимка: bTV

На въпрос какво добро се случи на нас, българите, през 2017 г. Боянова отговори: „Мен лично ме впечатли вълната от взаимопомощ след наводненията в Бургаско“.

Вярвам, че всеки ден се случват добри неща. Предпочитам да вярвам, че доброто е повече, затова ще продължим да разказваме тези истории, каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото: