ВМРО официално покани лидерите на НФСБ и „Атака” за среща на малкия коалиционен съвет. Има всички изгледи лидерите и на трите партии в малката коалиция да се съберат на едно място.

Лидерът на Атака Волен Сидеров ще се отзове на поканата. Той вече се е срещал с премиера Бойко Борисов, става ясно от Фейсбук страницата му.

„Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция", написа волен Сидеров.

На утрешната среща на патриотите ще стане ясно дали Валери Симеонов ще се върне в парламента като депутат. Ако това стане местата в групата на патриотите ще бъдат разпределени така – 7 за „Атака”, 9 за НФСБ и 11 за ВМРО. А Миглена Александрова още преди време каза, че е готова да освободи своето място и да го даде на Валери Симеонов.

От партията на Каракачанов обявиха, че мнозинството е стабилно. Патриотите, обаче, не бива да общуват пред медиите, обяви пред bTV депутатът Александър Сиди.

„Волен Сидеров сега се сети, че рейтинга пада, а той пада защото ние са нападаме през медиите и се убиваме. Нека се съберат в една стая , ако трябва да се избият и да се разберат. Ние ритуално се самоубиваме през медиитe”, заяви Александър Сиди.

Въпреки оставката на Валери Симеонов, БСП продължава с бойкота на кворума. Ще влизат в зала само, ако се разглеждат теми като данъка на старите коли или увеличението на пенсиите например.

Нинова отрече да има общи планове за сваляне на правителството с президента Румен Радев, но подчерта, че предсрочните избори са неизбежни. ГЕРБ отговориха.

„ГЕРБ е готова за избори във всеки момент, това сме го доказали 11 пъти точно на БСП, така че тяхната прогноза не ме интересува”, заяви депутатът от ГЕРБ – Десилава Атанасова.  

А във вторник може да се чуе и номинация за вицепремиер. Спряганите имена са на Борис Ячев и Данчо Хаджиев от НФСБ. Заговори се и дори за Явор Нотев от „Атака”.