Слави Трифонов ще е депутат от Стара Загора, като освобождава място във Варна. Това е заявил пред ЦИК лидерът на „Има такъв народ”, съобщава „24 часа”.

В неговата партия има най-много размествания при избраните за депутати, тъй като общо 11 души от тези, които са били в две листи, са заявили пред ЦИК откъде желаят да влязат в парламента, пише още изданието.

Така Виктория Василева влиза от София - област и освобождава място в Кюстендил. Икономистът Любомир Каримански ще е депутат от Варна и освобождава място в Габрово. Имунологът проф. Андрей Чорбанов ще е депутат от 23 МИР в София, като освобождава място в Ямбол.

Сценаристите, които са част и от партийното ръководство, Ивайло Вълчев, Тошко Йорданов и Филип Станев ще са депутати от Бургас, Пловдив - град и от 25 МИР в София като освбождават места съответно в Ямбол, Пловдив - област и Хасково. Учителката Юлия Чортленева ще е депутат от Плевен, като така освобождава място в Кърджали.

Журналистът Станислав Балабанов влиза в НС от Пазарджик вместо от Ловеч, Георги Георгиев - от София - област вместо от Враца, а Драгомир Петров - от Разград вместо от Силистра. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!