На първа инстанция съдът отмени решението на Комисията по хазарта, с което се отнема за 3 месеца лиценза на "Еврофутбол". От комисията обявиха, че ще обжалват съдебното решение. 

Държавната комисия по хазарта наложи временното отнемане на лиценза на "Еврофутбол" в края на март. 

Причината - компанията, чиято собственост е свързана с обвиняемия бизнесмен Васил Божков, дължи такси за почти 330 милиона лева, натрупани от 2014 до 2019 година. 

От "Еврофутбол" обжалват Акта за въпросните задължения и процесът е висящ.  

Според съдебния състав, постановил решението за отмяна на приложената административна мярка безспорното доказване на задълженията става само с влязъл в сила акт, а до момента няма съдебно решение по въпроса. 

От "Еврофутбол" са категорични - те не дължат 330 те милиона.  

"Таксата се определя о съответния орган. Тази такса ни е определена лично от ДКХ с няколко последователни решения", твърди Ангел Ангелов, управител на Еврофутбол. 

И нещо повече – по думите му в продължение на 5 години всяка година е правена ревизия от ДКХ и тя е потвърждавала, че таксите са плащани правилно. 

Междувременно повечето пунктове за залози са затворени. Заради запорираните сметки не са платени заплати на служителите. Пунктовете, в които все още се събират хора, функционират като заведения. 

От компанията съобщиха още, че след временното спиране на дейността им,  в началото на тази седмица Комисията по хазарта е започнала процедура за окончателно отнемане на лиценза. Ще обжалват и това решение.